top of page

OM BEIARMAT

LOKALMAT FRA EGET BRUK

Bak Beiarmat AS står André på geitbruket «Hammern gård» mellom stupbratte fjell i Beiardalen, og Jørgen på «Storhaug gård» ved foten av mektige Tellingen. Vi lager ost- og kjøttprodukter i hovedsak av geit og kje fra egen produksjon, i fantastiske lokaler i det nye kommunale næringsbygget for lokalmat på Trones i Beiarn. Lokale håndverkstradisjoner i vakkert møte med moderne og energieffektive lokaler og utstyr.

ostemaker

Osteproduksjon

Alle våre oster lages av fersk melk fra gårder i Beiarn. Formet og pleid for hånd. Saltet med en blanding av rent mineralsalt og kortreist havsalt fra Saltstraumen.

ystekar
ostemaker
produksjonsbilde

Historikk

Beiarmat AS ble startet i 2017 av Andre Kristoffersen og Jørgen Storhaug. Andre hadde lenge hatt ideen om å starte produksjon av lokal ost i Beiarn, og i møte med Jørgen fant han rette person til å samle trådene og bidra til å realisere ideen om å skape noe av melk fra egen gård.

 

På hjemgården vår har det vært tradisjon for å yste forskjellige varianter med brun og hvit ost, samt andre produkter som f.eks. gomme. Vi anså det som både viktig og spennende å videreføre denne kunnskapen, og samtidig gjøre noe mer ut av det: Både det å bygge vår egen arbeidsplass, men også å sikre gårdens framtidige produksjon.Det bidro til at osteproduksjon fra eget selskap ble startet i Beiarvekst sine lokaler, der sennepssausen til Mimi fra Arctic Mustard AS, ble produsert. 

 

I begynnelsen var produksjonen liten og selskapet hadde få produksjonsmidler til rådighet. Nødvendig utstyr som ystepanne ble etterhvert kjøpt inn og kurs i ysting og osteproduksjon ble gjennomført. Det ble produsert bare 4-5 typer ost i begynnelsen, men ganske raskt ble det behov for å utvide produksjonen og behovet for større lokaler meldte seg. 

 

Sommeren 2020 flyttet vi inn i nye, tilrettelagte lokaler i det nye kommunale næringsbygget i på Trones i Beiarn. Vi investerte også i moderne og energieffektivt produksjonsutstyr. Her produserer vi salatost, kremost, halvfast ferskost og modnet halvfast/fastost, samt gomme, prim og brunost. Samtidig har vi testet ut å ivareta et annet "biprodukt" fra egen produksjon: Geitekillinger/kje. Her har vi et utvalg produkter, fra grovpartert hel kje i forbrukerpakning, til beiarbeidede produkter som pølser og sous vide.

Utmerkelser

Siden oppstart i 2017 har Beiarmat blitt tildelt flere priser for god ostekvalitet

Utmerkelser

Siden oppstart i 2017 har Beiarmat blitt tildelt flere priser for god ostekvalitet

Våre oster kan du også få kjøpt lokalt hos flere forhandlere. Her ser du noen utvalgte bedrifter

coop
Coop Prix logo
Berbusmel
Eurospar
full steam
bottom of page