top of page

OM BEIARMAT

LOKALMAT FRA EGET BRUK

Bak Beiarmat AS står André på geitbruket «Hammern gård» mellom stupbratte fjell i Beiardalen, og Jørgen på «Storhaug gård» ved foten av mektige Tellingen. Vi lager ost- og kjøttprodukter i hovedsak av geit og kje fra egen produksjon, i fantastiske lokaler i det nye kommunale næringsbygget for lokalmat på Trones i Beiarn. Lokale håndverkstradisjoner i vakkert møte med moderne og energieffektive lokaler og utstyr.

Osteproduksjon

Alle våre oster lages av fersk melk fra gårder i Beiarn. Formet og pleid for hånd. Saltet med en blanding av rent mineralsalt og kortreist havsalt fra Saltstraumen.

ostemasse_dunk_SH.jpg
JØRGEN_edited.jpg
Fastost_produksjonsbilde3.jpg

Historikk

Beiarmat AS ble startet i 2017 av Andre Kristoffersen og Jørgen Storhaug. Andre hadde lenge hatt ideen om å starte produksjon av lokal ost i Beiarn, og i møte med Jørgen fant han rette person til å samle trådene og bidra til å realisere ideen om å skape noe av melk fra egen gård.

 

På hjemgården vår har det vært tradisjon for å yste forskjellige varianter med brun og hvit ost, samt andre produkter som f.eks. gomme. Vi anså det som både viktig og spennende å videreføre denne kunnskapen, og samtidig gjøre noe mer ut av det: Både det å bygge vår egen arbeidsplass, men også å sikre gårdens framtidige produksjon.Det bidro til at osteproduksjon fra eget selskap ble startet i Beiarvekst sine lokaler, der sennepssausen til Mimi fra Arctic Mustard AS, ble produsert. 

 

I begynnelsen var produksjonen liten og selskapet hadde få produksjonsmidler til rådighet. Nødvendig utstyr som ystepanne ble etterhvert kjøpt inn og kurs i ysting og osteproduksjon ble gjennomført. Det ble produsert bare 4-5 typer ost i begynnelsen, men ganske raskt ble det behov for å utvide produksjonen og behovet for større lokaler meldte seg. 

 

Sommeren 2020 flyttet vi inn i nye, tilrettelagte lokaler i det nye kommunale næringsbygget i på Trones i Beiarn. Vi investerte også i moderne og energieffektivt produksjonsutstyr. Her produserer vi salatost, kremost, halvfast ferskost og modnet halvfast/fastost, samt gomme, prim og brunost. Samtidig har vi testet ut å ivareta et annet "biprodukt" fra egen produksjon: Geitekillinger/kje. Her har vi et utvalg produkter, fra grovpartert hel kje i forbrukerpakning, til beiarbeidede produkter som pølser og sous vide.

Utmerkelser

Siden oppstart i 2017 har Beiarmat blitt tildelt flere priser for god ostekvalitet

Utmerkelser

Siden oppstart i 2017 har Beiarmat blitt tildelt flere priser for god ostekvalitet

Våre oster kan du også få kjøpt lokalt hos flere forhandlere. Her ser du noen utvalgte bedrifter

Coop_obs_edited.jpg
Coop Prix logo
Berbusmel_logo.png
Eurospar_logo.png
Full_steam.png
bottom of page